مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمانشاه، از کاهش ۹۷ درصدی آتشسوزی در عرصههای منابع طبیعی این استان به نسبت مدت مشابه سال گذشته خبر داد.
به گزارش خبرگزاری فارس از کرمانشاه، انشالله کولانی مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمانشاه امروز در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: تولیت حفظ، احیا و توسعه بیش از ۹۵ درصد از مساحت استان را برعهده داریم که باید برای حفظ این منابع برای نسلها بعد، دهها مورد اقدامات عملیات را مدیریت کنیم.
وی ادامه داد: استان کرمانشاه یکمیلیون و ۷۱۷ هزار هکتار عرصه منابع طبیعی دارد که ۵۲۷ هزار هکتار از آن جنگل با تنوع در گونهها (غالب آن بلوط) است و تأثیر بسزایی در حفظ آب، خاک، کاهش آلودگی، جذب ریزگردها و همچنین اقتصادر مردم (در زمینه بهرهبرداری از میوههای طبیعی) دارد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمانشاه با بیان اینکه بیش از یکمیلیون و ۲۰۰ هزار هکتار مرتع داریم، گفت: ۶۱ هزار خانوار روستایی، عشایر و دامدار به نوعی بهرهبردار مراتع استان هستند به طوریکه ۲.۵ میلیون واحد دامی از آن استفاده میکنند.
وی با اشاره به ۴۰ گونه گیاه دارویی در عرصههای منابع طبیعیاستان، گفت: بخشی از زمینهای این منابع، اجرای طرحها صنعت، معدن، مسکن و ادارات را تأمین میکنند.
کولانی خاطرنشان کرد: منابع ما این روزها به دلیل تغییرات آب و هوایی، گرمای شدید و کاهش بارندگیها و از طرفی کمبود نیرو حال خوبی ندارند که خوشبختانه امسال برای رفع آنها کارهای خوبی در سطح استان انجام شده و تأثیرات مثبتی را به همراه داشته که مهمترین آن کاهش حریق ۹۷ درصدی در عرصههای منابع طبیعی استان نسبت به مدت مشابه سال گذشته است.
خوبیوی گفت: در راستای کاهش سیل و سیلاب، حفظ آب و خاک با انجام عملیات آبخیزداری و آبخونداری با احداث انواع بندها، تلاش شده موثر عمل شود.
کولانی ادامه داد: ۹۷ درصد اراضی ملی استان سند مالکیت کاداستری دارند که در سطح کشور بسیار نمونه است، البته درصد باقیمانده مربوط به اراضی اختلافی است که در تلاش حل و فصل آن هستیم.
وی اظهار کرد: در راستای به صحنه کشاندن مردم، صندوق حمایت از منابع طبیعی به عنوان سیزدهمین استان با ۴ میلیارد تومان سرمایه اولیه راهاندازی شده و ۱۲ هزار نفر از جوامع محلی ما در آن عضو هستند.
کولانی خاطرنشان کرد: ۳ هزار و ۵۰۰ هکتار از عرصههای احیایی جنگل غنیسازی شده در ۴۸۶ هکتار کاشت بذر همچنان ادامه دارد و در سال جاری ۳ هزار و ۶۵۱ هکتار هم به منظور مراقبت و احیا به مردم سپرده شده که در بحث حریق بسیار موثر است و آموزشهای لازم به روستاییان هم ارائه شده است.
وی با اشاره به آفات و بیماریهای جنگلی، تصریح کرد: خوشبختانه این مورد هم با مشارکت مردم در حال کنترل است به طوریکه از سال گذشته تا به امروز ۱۷۰ هکتار از جنگلها پاکسازی شده و در تلاش هستیم پیشگیری کنیم تا ادامه نداشته باشد.
انتهای پیام/پ
شناسه خبر: 765875